Tyler Winklevoss, medeoprichter van Gemini, zegt: ‘Bitcoin (BTC) is beter in goud dan goud zelf’

Het geschatte rendement op investering van Bitcoin (BTC) indien gekocht op het moment van lancering (of tegen de vroegst bekende prijs) was op maandag ongeveer 7.615,27%.

Het controversiële debat is een betere opslag van waarde tussen goud en Bitcoin (BTC) heeft wellicht de kloof tussen oudere generatie investeerders en jongere investeerders vergroot

Het is duidelijk, zoals blijkt uit een opmerking van de medeoprichter en CEO vanTweelingen crypto-uitwisseling Tyler Winklevoss wie claims dat Bitcoin Trader beter goud is dan goud.

Omdat hij een jongere generatie-investeerder is en iemand die zijn fortuin heeft verdiend Bitcoin, zijn perspectief kan worden begrepen. Aan de andere kant houdt een oudere generatie-investeerderPeter Schiff, CEO europac.com, heeft openlijk beweerd dat bitcoin nooit met goud kan worden vergeleken, vooral niet in waarde.

Volgens de analogie van Schiff is Bitcoin zo volatiel in marktprijs en niet tastbaar. Schiff pleit ervoor dat beleggers goud kopen, omdat het een zekere investering is om waarde te behouden, zoals de geschiedenis leert. Nog een gerenommeerde, ervaren en succesvolle investeerderWarren Buffett is eerder geciteerd en zei dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft.

Wie heeft gelijk en wie heeft ongelijk, het hangt allemaal af van uw behoeften.

Bitcoin (BTC) als een betere waardeopslag dan goud

Terwijl we door de fase van het ‘grote filter’ gaan, zullen er grote lessen worden getrokken uit de coronavirus-pandemie. Onder hen is het onderwerp waarbij Bitcoin wordt betrokken als een waardeopslag, een veilige haven.

Tijdens de pre-coronavirusperiode was de waarde van Bitcoin voornamelijk afgeleid van ‘gekke speculatie’. Dit is vooral te zien bij de cryptorally van 2017/2018, die de marktprijs binnen een jaar omhoog zag schieten.

Toen de wereld zich echter realiseerde dat het coronavirus misschien wel een blijvertje is en we moeten leren en ons aanpassen om erbij te blijven, is de levensstijl wereldwijd veel veranderd. De transactie is op de meeste plaatsen overgegaan van afhankelijkheid van fiat-valuta naar elektronische afhankelijkheid. Institutionele beleggers hebben nu meer vertrouwen om hun geld in Bitcoin te steken dan in goud. Vooral tijdens de pandemische periode is er een piek in Bitcoin institutionele beleggers opgemerkt.

Bovendien kan de toekomstige waarde van Bitcoin nu worden voorspeld via de futures-markt die grip heeft gekregen bij de meeste institutionele beleggers, geleid door grijswaarden.

Bitcoin handelde op het moment van schrijven rond $ 10.438. Het actief had een marktkapitalisatie van ongeveer $ 193 miljard, het volume in de afgelopen 24 uur bedroeg ongeveer $ 31 miljard en het circulatievoorraad was 18.496.418 Bitcoins.

Het geschatte investeringsrendement van Bitcoin, indien gekocht op het moment van lancering (of de vroegst bekende prijs), was tot en met maandag ongeveer 7.615,27%.

Met name het laagste punt ooit, $ 65, werd medio juli 2013 geregistreerd. Het hoogste punt ooit van Bitcoin, $ 20.089,00, werd geregistreerd in december 2017.