Bitcoin Prijs op Berm van Weekend Duikherstel

De gemiddelde transactiekosten van Bitcoin zijn, naarmate de volatiliteit met de dag toeneemt, gestegen tot de hoogste sinds 2018, rond de 13,82 dollar.

De Bitcoin-prijs had zich verder hersteld van de val van het weekend op dinsdag. Met name de activa daalden van het verhandelen van de recordhoogte rond $41.000 tot ongeveer $30.000. Echter, op het moment van schrijven handelde de Bitcoin-prijs rond de $35.000 volgens de statistieken van CoinMarketCap.

Na een sprong van ongeveer 4% in de afgelopen 24 uur, concluderen de meeste analisten dat de Bitcoin-prijsdaling een gezonde marktcorrectie was. Dit is vooral te wijten aan het feit dat de asset een nieuw ondersteuningsniveau heeft gevormd voor toekomstige referentie in het geval dat de marktprijzen zouden dalen. Anderen stellen dat de meeste Bitcoin-eenheden nu onder de controle van langetermijnbeleggers staan nadat ze de dip hebben gekocht.

Het handelsvolume van Bitcoin is gestegen tot een recordhoogte in de meeste beurzen die geleid worden door de beste, waaronder Binance en Coinbase. Nieuwsagentschap Cointelegraph meldde dat het echte handelsvolume van Bitcoin 24 uur per dag ongeveer $22,3 miljard bedraagt volgens crypto-onderzoeksbureau Messari. Ondertussen heeft Crypto Coinbase ongeveer $3,5 miljard aan handelsvolume opgenomen volgens gegevens van crypto analytics provider Skew. Bovendien meldde de beurs een totaal handelsvolume van $9.5 miljard op maandag, zijn all-time high.

De volatiliteit van Bitcoin is in het recente verleden toegenomen doordat meer particuliere en institutionele beleggers naar de markt kwamen. De marktgegevens die CoinGecko heeft verstrekt, geven aan dat het vermogen in de afgelopen 30 dagen met meer dan 86% is gestegen. Bovendien is het actief in de afgelopen veertien dagen met ongeveer 29,5% en 11,4% gestegen.

Omdat de volatiliteit met de dag toeneemt, zijn de gemiddelde transactiekosten van Bitcoin gestegen tot de hoogste sinds 2018, rond de 13,82 dollar. Ondertussen is het hashtarief van Bitcoin op zijn allerhoogste niveau rond 159.162 Ehash/s volgens Bitinfocharts.com.

Is het een herstel van de Bitcoin Prijs?

Naarmate de Bitcoin-prijs verder stijgt vanaf het hoogtepunt van 2017/2018, komen er wereldwijd investeerders en toezichthouders om hun marktperspectief te verleggen. Een opmerkelijke belegger is de miljardair Mark Cuban die tweeted dat de huidige crypto-rally vergelijkbaar is met de internet-aandelenbel van de jaren negentig van de vorige eeuw.

Hij benadrukte echter verder dat Bitcoin, Ethereum en een paar andere crypto-projecten voorbij de zeepbel zullen gedijen, maar dat de meeste zullen mislukken.

Aan de andere kant waarschuwde de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk de crypto-investeerders dat ze al hun geld in de crypto-industrie konden verliezen. „Aanzienlijke prijsvolatiliteit in crypto-activa, in combinatie met de inherente moeilijkheden om crypto-activa op een betrouwbare manier te waarderen, plaatst de consument in een hoog risico op verliezen“, aldus de toezichthouder.